"Laat uw nummer achter, dan nemen onze adviseurs contact met u op!"

Bel mij terug

Subsidie scootmobielen

Een scootmobiel kopen kan nogal kostbaar zijn. Dit is uiteraard afhankelijk van het soort scootmobiel, de uitvoering en het merk. Veel gemeenten hebben een subsidiepot, speciaal ingericht voor mensen met een lichamelijke beperking. Vanuit de WMO, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, worden deze subsidies vanuit de gemeenten verstrekt. Het doel van deze wet is om ervoor te zorgen dat mensen zo lang mogelijk deel uit kunnen maken van de maatschappij. U kunt ook gebruikmaken van deze voorziening, zodat uw scootmobiel (deels) vergoed wordt door uw gemeente!

Aankloppen bij de gemeente voor subsidie

In subsidievaktermen gesproken is uw scootmobiel een ‘mobiliteitsgoed’. We hebben de WMO hierboven al uitgelegd. Niet bij elke gemeente kunt u aanspraak maken op een vergoeding voor uw mobiliteitsgoed. Elke gemeente hanteert weer andere regels en voorwaarden. Ongeveer een kwart van alle gemeenten subsidieert het volledige aankoopbedrag. Ongeveer zeven van de tien gemeenten vragen om een eigen bijdrage. Informeer bij uw eigen gemeente naar de subsidieregelingen! Dien een aanvraag in via de website, of maak een afspraak voor een adviesgesprek.

Laat u adviseren

Uw scootmobieldealer kan u ook informeren over diverse regelingen, en hoe u het administratieve gedeelte kunt afhandelen. Soms kan het ook lonen uw scootmobiel zelf te betalen. In fiscaal opzicht kan het dan een interessante aftrekpost zijn bij uw belastingaangifte. 

WMO
  • onafhankelijk advies
  • geld & tijd besparen
  • gratis meerdere offertes
  • eigen adviseurs
  • persoonlijk advies
Deze website maakt gebruik van cookies, voor meer info klik hier
518