"Laat uw nummer achter, dan nemen onze adviseurs contact met u op!"

Bel mij terug

Scootmobiel testen

Schaft u de eerste de beste scootmobiel aan die u tegenkomt? Kijkt u daarvoor uit! Het beste kunt u eerst een aantal modellen testen. Een scootmobiel testen is redelijk eenvoudig en kunt u zelf doen. Veiligheid, comfort en bediening zijn belangrijke aandachtspunten. Op deze pagina leest u waar scootmobielen op getest moeten worden.

Zelf scootmobielen testen

Als u zelf meerdere scootmobielen gaat testen, let dan speciaal op veiligheid, comfort en bediening. Laat de dealer ook iets over de apparaten vertellen. Informeer naar de actieradius, de 'topsnelheid' en het onderhoudscontract. Is het onderhoud bij de kostprijs inbegrepen?

Punt 1: Veiligheid

Veiligheid gaat boven alles. Begin daarom direct met dit testonderdeel. Vaste scootmobielen hebben rem- en knipperlichten. Zijn deze goed zichtbaar? Test ook de achteruitkijkspiegels en kijk of u het verkeer opzij en achter u goed kunt waarnemen, zonder over uw schouders te moeten kijken?

Punt 2: Comfort

Comfort is tijdens het maken van langere ritten bijna net zo belangrijk. Test de scootmobiels op zitcomfort: Hoe zit de stoel? Is de scootmobielstoel verstelbaar, zodat uw benen in een hoek van 90° op de grond kunnen staan? Kunt u comfortabel sturen? Hoe comfortabel een scootmobiel rijdt, is voor een gedeelte afhankelijk van het gewicht van de mobiel. Hoe zwaarder hij is, des te stabieler hij zal zijn en minder schokken u voelt. 

Punt 3: Bediening

De bediening moet eenvoudig zijn. Test scootmobiels die u met handgas of met voetgas kunt bedienen. Bepaal wat u het prettigst vindt. 

Scootmobiel-testen
  • onafhankelijk advies
  • geld & tijd besparen
  • gratis meerdere offertes
  • eigen adviseurs
  • persoonlijk advies
Deze website maakt gebruik van cookies, voor meer info klik hier
515