"Laat uw nummer achter, dan nemen onze adviseurs contact met u op!"

Bel mij terug

Hoe werkt een scootmobiel?

Een scootmobiel is in feite een elektrisch aangedreven scooter, met 3, 4 of 5 wielen. Mindervaliden of mensen met een beperking zijn dankzij deze scooters niet meer aan huis gebonden en kunnen weer zelfstandig reizen!

De bediening

Een scootmobiel werkt met hendels en knoppen. De knoppen gebruikt u om richting aan te geven, de verlichting te gebruiken of de scootmobiel aan en uit te zetten. De hendels gebruikt u om te remmen of om gas te geven. Met sommige modellen kunt u ook 'voetgas' geven.

Snelheid en actieradius

Legt u graag langere afstanden af? Dan is het wel zo prettig dat uw scootmobiel een hogere topsnelheid haalt. Sommige scootmobiels bereiken een topsnelheid tot wel 30 km/u. Gebruikt u de scootmobiel vooral om korte ritjes te maken, of geeft het u een veiliger gevoel om langzamer te rijden? Kies dan voor een scootmobiel die vanaf 10 km/u tot maximaal 15 km/u gaat. Als u lange afstanden aflegt, is het belangrijk om op de actieradius te letten: de actieradius is de afstand die u met een volle accu aflegt.

Probeer het zelf gratis uit!

Overweegt u om een scootmobiel aan te schaffen? Neem dan contact op met een leverancier van scootmobielen en vraag een gratis proefrit aan! Via onze website kunt u contact met ze zoeken. 

  • onafhankelijk advies
  • geld & tijd besparen
  • gratis meerdere offertes
  • eigen adviseurs
  • persoonlijk advies
Deze website maakt gebruik van cookies, voor meer info klik hier
561