"Laat uw nummer achter, dan nemen onze adviseurs contact met u op!"

Bel mij terug

Scootmobielen met 3 of 4 wielen

Als u zich een beetje hebt ingelezen, bent u ervan op de hoogte dat u kunt kiezen uit scootmobielen met 3 of 4 of meer wielen. Een scootmobiel met 3 wielen heeft meer beenruimte dan een vierwieler, is wendbaarder en lichter, is goedkoper in aanschaf en stuurt lichter omdat er minder wrijving is. Een 4-wieler ziet er weer hipper uit en heeft een betere wegligging, maar is daarentegen duurder. Een nadeel bij een 4-wieler is de grotere draaicirkel en minder beenruimte.  

Is een 3-wieler geschikt voor u?

Scootmobiels met 3 wielen zijn uitermate geschikt voor gebruik in huis. Dankzij de korte draaicirkel kunt u zich ook in kleine ruimtes of smalle gangen gemakkelijker voortbewegen. Even een boodschap halen of spullen vervoeren? Een 3-wieler heeft meer beenruimte dan een 4-wieler. Voor een tas of wat kleine spullen is altijd ruimte. Scootmobiels met drie wielen zijn lichter. Daardoor moet u oppassen met het nemen van scherpe bochten. Neem in bochten gas terug.

Past een 4-wieler bij u?

4-wielige scootmobielen zijn vooral geschikt voor buitenshuis en het maken van langere afstanden. Ze zijn zwaarder en hebben daarom een stabielere wegligging. 4-wielige scootmobielen hebben minder beenruimte, waardoor ze wat minder geschikt zijn voor lange mensen.

scootmobiel-3-wielen
scootmobiel-4-wielen
  • onafhankelijk advies
  • geld & tijd besparen
  • gratis meerdere offertes
  • eigen adviseurs
  • persoonlijk advies
Deze website maakt gebruik van cookies, voor meer info klik hier
502