"Laat uw nummer achter, dan nemen onze adviseurs contact met u op!"

Bel mij terug

Scootmobiel met 5 wielen

Een scootmobiel met 5 wielen is altijd een z.g. 'vaste scootmobiel'. M.a.w.: een 5-wielige scootmobiel is niet opvouwbaar of inklapbaar en niet gemakkelijk te demonteren. Een 5-wiels mobiel is daarom alleen geschikt voor gebruik vanuit uw woning. De meeste modellen hebben een groot bereik of  'actieradius', waardoor u lange afstanden kunt afleggen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over een lege accu. Een mobiel met vijf wielen heeft een stabiele wegligging. Mogelijke hindernissen (het liefst ontwijkt u die...) zijn gemakkelijk te nemen.

Stabiliteit, het grootste voordeel?

Ongevallen met scootmobielen ontstaan in de meeste gevallen doordat bestuurders omvallen. Niet overal zijn de wegen evengoed begaanbaar. Ook hellingen kunnen soms voor problemen zorgen. Een scootmobiel met 5 wielen is erg stabiel. Waar 3-wiels of 4-wiels modellen soms nog wel eens moeite hebben met het nemen van hindernissen (boomwortels, een ongelijk wegdek, schuine stoepranden),  daar rijdt u met een vijfwielig onderstel gemakkelijker overheen. Overigens bevindt het extra wiel zich aan de voorzijde.

Het voordeel van 5 wielen

Stabiliteit: Op een hellend vlak en in scherpe bochten raakt een van de buitenste wielen altijd de ondergrond.
Wendbaarheid: Wat de wendbaarheid betreft, o.a. de korte draaicirkel, is de 5-wielsvariant vergelijkbaar met de 3-wielsscootmobiel.

Informeer ook naar de nadelen!

Bent u van plan een 5-wiels scootmobiel te kopen? Informeer dan ook naar eventuele nadelen. Via onze website kunt u contact opnemen met enkele dealers. 

scootmobiel-5-wielen
  • onafhankelijk advies
  • geld & tijd besparen
  • gratis meerdere offertes
  • eigen adviseurs
  • persoonlijk advies
Deze website maakt gebruik van cookies, voor meer info klik hier
503